"Капачки за бъдеще" в 16 града

Снимка: Infomreja.bg

За покупката на един кувьоз са нужни около 16 тона пластмасови капачки

В 16 града днес се провежда кампанията „Капачки за бъдеще“. За три години от инициативата са събрани над 400 тона пластмасови капачки. С кувьози и медицинска апаратура са подпомогнати 36 болници в страната. Велико Търново е един от градовете, които днес се включиха в инициативата.  

За покупката на един кувьоз са нужни около 16 тона пластмасови капачки.

800 килограма донесе от трите метални сърца в Павликени Радослав Христов: „Много хубава кампания, превъзпита хората. Ако изключим, че това го правим благотворително, в тази държава опряхме до едни капачки да събираме, това е една социална дейност, която накара хората да се замислят какво се случва“.

Кампанията продължава, защото много болници не попадат в големите програми за подпомагане, посочи във Велико Търново Мартина Йорданова от фондация „Капачки за бъдеще“:  „Продължаваме да помагаме на нуждаещите се болници. До момента от началото на 2020 година сме дарили различна медицинска апаратура на други 14 болници освен първите 22, които получиха кувьози. Продължаваме да правим дарения за детски отделения и за акушеро-гинекологични отделения“.

Дарения може да бъдат направени и по банковата сметка на фондация „Капачки за бъдеще“.  /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK