Кунчев: Можем да ограничим огнищата на коронавирус без да прибягваме към крайни мерки

Снимка: Infomreja.bg

Той посочи, че има опасност да се появят нови огнища поради факта, че в Сърница се събират хора от три области

Новите огнища на коронавирус у нас могат да се ограничат без прибягване до крайни мерки като налагане на пълна карантина и поставяне на КПП-та. Това каза в предаването „Събуди се“ главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев

Той допълни, че голяма част от новозаразените през денонощието са от новите огнища – в Сърница, Самоков и Сливен. „В Самоков взехме 50 проби, в Сърница  - близо 100, в Сливен също правим масов скрининг на граждани, които са минали през отделението, в което има заразени медици и работещите в болницата“, обясни Кунчев.

По думите му огнищата в Самоков и Сърница са семейни, но в Самоков първоизточникът е от вътрешното отделение. Установени са всички контактни лица и къде се намират те.

Той посочи, че има риск от поява на нови огнища, тъй като в Сърница се събират хора от три различни области. В хотелите и къщите за гости там са отменени резервациите. Общината, РЗИ – Пазарджик и полицията оказват съдействие за ограничаване на заразата.

Кунчев е категоричен, че увеличаването дневния брой новоустановени заразени трябва да насочва вниманието на хората върху факта, че вирусът продължава да циркулира. „Мерките, които прилагаме за неговото ограничаване, все още са актуални“, каза още главният държавен инспектор./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK