Културни вечери „Традиции и изкуство” - от 3 юли до 22 септември в Банско (ПРОГРАМА)

Снимка: Община Банско, архив

Програмата е подготвена от Туристическия информационен център, Музейния комплекс и НЧ „Никола Вапцаров – 1894”

Всички, които изберат Банско за кратък или по-дълъг отдих през Лято 2020, ще имат възможност да включат в почивката си разнообразни дейности от местния бит и култура, характерни за различни епохи.

В подготвената програма от общинския Туристически информационен център, Музейния комплекс и читалище „Никола Вапцаров – 1894” има богат избор от демонстрации на бански занаяти като тъкане на разбой, плетене на шушони, предене, пресукване, дърворезба, изработване на сувенири от текстил и други.

В приказно красивата обстановка на Веляновата къща, на любимите на всички бански разкръстици, под стрехите на вековни къщи-крепости и на слънчевия площад до църквата любознателните гости на Банско не само ще гледат майсторите, но ще имат възможност и да се научат на занаят под вещото им ръководство. 

Информационни турове до археологически обекти и из музеите, уроци по тамбура и народни танци, прожекции на филми за Банско също присъстват в програма Лято 2020.

Туристическият информационен център ще се превърне в изложбена зала за творци от Банско и приятели на града, които ще излагат абстрактно изкуство, фотографии, метални пластики, дърворезби, живопис, гоблени и нестандартни произведения от естествени материали.

Културните вечери „Традиции и изкуство” ще продължат от 3 юли до 22 септември. Те са част от богатата културна програма, която общината предлага на гостите на Банско, макар и ограничена от изискванията за социална дистанция и мерки за безопасност за здравето. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK