С шоу спектакъл бе открит Националният студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ

Спектакълът започна с представление на треторкурсниците от специалност „Актьорско майсторство“

С шоу спектакъла „Магията на изкуствата“ стартира тринадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков. 

„Фестивалът на изкуствата е предпоставка за активиране на творчеството на студентите, за повишаване на мотивацията им чрез участие в конкурси, предоставяйки сцени за изява на техните таланти, за създаване на условия за съвместни дейности и представяне на общ художествен продукт“, каза проф. Куков. Той отбеляза, че студентският форум предоставя съвременни модерно оборудвани сцени, концерни зали, изложбени площи, студия и възможности за реализация на младите таланти. Проф. Куков подчерта, че отличната материална база, с която разполага Факултетът по изкуствата е благодарение на подкрепата на ректорското ръководство, което осигурява най-добрите условия за обучение на студентите. 

Приветствие към участниците във фестивала отправи и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков. „Мечтайте и дерзайте, пътят на изкуствата и на науката е труден, но едновременно с това красив и славен“, каза проф. Марков. 

Спектакълът започна с представление на треторкурсниците от специалност „Актьорско майсторство“ от класа на доц. Огнян Спиров и ас. д-р Биляна Дилкова. Програмата продължи с изпълнение на студенти от специалност „Съвременна хореография“, които представиха „Мухите на Шаолин“, „Сиртаки“, „Кей поп“ и „Битка“. Талант на сцената в зала „УСЕТ“ показаха още студенти от първи и втори курс, специалност „Актьорско майсторство“, както и студенти от специалност „Изпълнителско изкуство“ от класа на доц. д-р Бинка Добрева и гл. ас. д-р Валери Димчев, които изпълниха „Фолклорна задявка“. 

Студентският фестивал на изкуствата продължава с изложба конкурс – живопис, графика и скулптура с участието на студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски", Националната художествена академия – София, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Св. Климент Охридски" и ПУ "Паисий Хилендарски. Изложбата ще се проведе онлайн. 

За снимките по време на Националния студентски фестивал се погрижиха студентите от катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство", под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK