Виктор Янев награди победителите в Международния детски фестивал "Коледна изповед"

Снимки: ОА - Кюстендил

Фестивалът се организира съвместно от Областна администрация – Кюстендил и читалище „Добрина – 2015“

 Кюстендил бе домакин на Международния детски коледен фестивал под наслов „Коледна изповед“. Фестивалът се организира съвместно от Областна администрация – Кюстендил и читалище „Добрина – 2015“. Събитието уважиха областният управител Виктор Янев и председателят на читалище „Добрина – 2015“ Иван Стойнев.

Янев поздрави малките таланти за блестящото представяне и емоционалната коледна програма, която представиха пред кюстендилската публика. Областният управител награди и победителите във всички категории. Класиралите се на второ и трето място бяха наградени от началника на РУО - Кюстендил Мая Стойчева - Николова.

Международно професионално жури оцени и класира най-добрите участници във фестивала. На всички малки таланти бяха връчени дипломи за участие, а победителите бяха удостоени и с почетни плакети.

В колективните и индивидуални представяния по време на фестивала се изявиха десетки малки участници от цялата страна. С тематична коледна програма се представиха и деца от Полша и Хърватска. Всички участници във фестивала бяха на възраст от 7 до 12 години.

Събитието се организира във връзка с изпълнението на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се проведе по проект на Областна администрация – Кюстендил.

Целта на организирания концерт с конкурсен характер бе да се представят традиционни или нови български и европейски коледни песни, изпълнени от деца в различни възрастови групи. Фестивалът бе част от проведените досега различни културни инициативи, популяризиращи европейското културно многообразие сред местната общност и младите хора в Кюстендилска област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK