Двама министри се срещнаха с туристическия бранш в Банско

Снимки: ГЕРБ-Банско

Работните срещи бяха проведени по инициатива на депутата Александър Мацурев

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представители на туристическия бранш в Банско.

Работните срещи се проведоха по покана на народния представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в града Александър Мацурев.

Обсъдени бяха мерките, които предприе правителството за подкрепа на туризма, който е един от най-засегнатите сектори от кризата с Covid-19 .

От своя страна заетите в отрасъла запознаха министър Сачева с проблемите,  които стоят пред тях.  Изразиха задоволството си от подкрепата на правителството с мерките, които дадоха възможност, да запазят работните места на своите служители.

„В хода на разговора представихме няколко предложения, които предстои да бъдат обсъдени от екипите на министерствата. Набелязахме конкретни мерки за развитието на туризма в тази трудна ситуация за сектора, като се обединихме около мнението, че съвместно ще  работим за популяризирането на Банско и региона, който предлага прекрасни условия за целогодишен туризъм”, коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че има готовност на експерти от министерството на труда и социалната политика да подмогнат на място туристическите фирми при кандидатстването им  по мерките за подкрепа на бранша.

„Благодаря на министър Сачева и на вицепремиера Николова за тези срещи, които вярвам, че бяха полезни и конструктивни. Ще продължим този диалог, за да  обсъдим бъдещите действия в сферата на туризма за предстоящия зимен сезон.

За мен беше важно да организирам тези две срещи, защото само с диалог се решават проблемите”, каза още Александър Мацурев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK