Кулинарен фестивал показва колко е уникално Банско

Снимка: Infomreja.bg

Събота! 16,30 ч.! При църквата! Забавлявайте се...

Уникално Банско с уникални гозби…Да, такива са, защото планинският въздух, жаркият нрав и пенливото вино допълват всяка хапка.

В събота градът се изпълва с туристи и местни, които са поканени да опитат от най-вкусните традиционни гозби безплатно и с много любов.

На „разкръстицата“, както казват местните – точно между ул. „Пирин“, църквата и дома на Неофит Рилски, трапеза с наредени на нея вкусотии приканва всеки да хапне и пийне.

Ястията ще бъдат приготвени от 14 механи, а целта е да се възродят летните празници и да се внесе повече веселост и жинезарост в утихналия заради пандемията град. Механджиите трябва да са собственици, а не наети хора в механите си, за да го приемат като много лично участие.

Наред с традиционните културни вечери, с филм феста, с предстоящия джаз фестивал, се нарежда и кулинарният спектакъл, организиран от Съюза на туристическия бизнес - Банско, Задруга на банските механджии "Уникално Банско" и самодейците от Народно читалище "Никола Вапцаров" със съдействието на Община Банско.

До пълните с капама, чумлек, кажел с комбари съдове ще се развеят и пъстри шамии, алени прескутници и алтънени нанизи, красящи самодейците от читалището в града, което ще радват окото ви и ще пълнят сърцето с фолклор. А ако не знаете какво е прекутник или царуварч’и – е, през почивните дни ще разберете!

На кулинарния фестивал ще бъде представена и пъстроцветна подложка с 99 начина да се забавлявате в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK