Кулинарен фест, народни игри, песни и веселие на "Балканска черга" 2014

снимки: infomreja.bg

Кулинарен  фестивал, народни борби и много песни, танци и веселие белязаха тазгодишното издание на "Балканска черга" 2014 в село Шишковци.

Международният форум стартира в петък следобяд, а закриването на празника е тази вечер. През цялото време българи, сърби и македонци имаха възможността да се насладят на различни фолклорни изпълнения на едни от най-известните изпълнители и различни конкурси.

За четвърта поред година в центъра на селото на Майстора беше организирана кулинарна изложба, наречена „Зелника на майстора“. В нея участие взеха 45 души, които показаха уникално приготвени, баници, погачи, зелници и торти.

Победители в проявата станаха три дами, а именно Снежка Борисова, Емилия Китанова и Виолета Милева. Те получиха множество поздравления от всички и специално изработени грамоти.

Победителите бяха обявени от кмета на селото Климент Терзийски. Сред атракциите на Балканска черга бяха и народните борби, в които сили мериха жени и мъже.

Тази година победител стана европейският шампион Александър Костадинов, който получи за награда яре. Сред жените пък титлата грабна Галя Аначкова, която е победител за втора поредна година.

На сцената в село Шишковци в рамките на три дни се изявиха и изпълнителката на „Пайнер“ – Магда, Надя Казакова и босилеградският певец Лазар Николов.

„За първи път идвам в селото на Майстора. Публиката е наистина невероятна и съм изключително доволна за топлото посрещане. Много благодаря на организаторите за поканата и им пожелавам успехи за напред“, каза минути след участието си пред репортер на ИНФОМРЕЖА Магда.

"Балканска черга 2014“ събра над 1500 участници от три държави. Организатори на проявата са кметът на Шишковци Климент Терзийски и координаторът на сдружение „Роден край“ Борислав Крумов.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

българи от Босилеград13:37 - 22.09.2014
Ама моля ви се, недейте така! Какви сърби от Босилеград! ще предизвикате международен скандала, а и силно ни обиждате!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK