Кукери тръгнаха из къщите в "Старо Струмско"

снимки: infomreja.bg

В първите часове на новата 2012 г. по традиция кукери тръгнаха на обиколка по къщите в благоевградския квартал "Старо Струмско" с пожелания за здраве и берекет. На Васильовден сурвакари влизаха от дом в дом хем да честитят на стопаните 2012-та, хем да пожелаят годината да е спорна, богата и благодатна.

Като на всяка сурва, голяма част от жителите на "Старо Струмско" се бяха маскирали. Процесията водеха булка и младоженец, свещеник пък ръсеше светена вода за здраве и отправяше благословии. Не липсваха и традиционните мечки с мечкар, които се въргаляха и газеха за здраве по-смелите. На ритуала се подложи и бизнесменът Иван Хамбарджийски-Бриндо, който бе нагазен от мечка за здраве.

Неотменна част от кукерското шествие бяха и традиционните бабички и дядовци, въоръжени с бастуни криваци. Казан за варене на ракия също обикаляше по улиците, натоварен на каручка.

Малки кукери, маскирани с кози кожи, традиционните полицаи, регулировчици, подвижен медицински екип и още куп превъплъщения допълваха колорита на кукерското шествие.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK