Кукери превземат Разлог в събота

снимки: infomreja.bg, архив

Международният кукерски карнавал „Старчевата” в Разлог ще започне в 10:30 часа тази събота с официално шествие по централната пешеходна улица на града.

От 11 часа стартира представянето на кукерските групи. В тазгодишното дефиле ще вземат участие групи от Сопот (Македония), 3 групи от Струмица (Македония), 3 групи от Птуй (Словения), село Турия (община Павел Баня), село Ново Лески (община Хаджидимово), село Мусомище (община Гоце Делчев), град Ямбол, селата Долно и Горно Сахране (община Павел баня),  село Богданов дол, село Ябълково (община Кюстендил), Крупник, кв. „Шарон от Петрич, село Бачево (община Разлог), село Елешница (община Разлог).

По традиция карнавалът ще бъде закрит от сборна кукерска група от Разлог, в която се очаква да се включат над 800 участници от града домакин. Това ще бъде и една от най-зрелищните гледки, когато ще се съберат над 150 кукери и стотици хора облечени в народни носии.

Международният кукерски карнавал се провежда под патронажа на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев и показва истинското лице на кукерската традиция в България.

Уникалността и атрактивността на кукерския карнавал в Разлог успя да нареди града сред членовете на Федерацията на европейските карнавални градове и за шести път той да бъде домакин на международната кукерска проява.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK