Кукери летят с балони в небето над Разлог

снимки: infomreja.bg, архив

Разложки кукери ще полетят с топловъздушни балони в небето над Разлог. Това ще се случи на 19 януари по време на Международния кукерски карнавал в Разлог. Събитието съвпада с второто издание на „Балон фиеста Разлог”.

Двете събития ще бъдат съчетани по уникалния начин, като кукери от Разлог ще се качат и полетят с топловъздушни балони. Полетът ще бъде исторически и ще събере многохилядна публика.

Началото на Международния кукерски карнавал „Старчевата 2013” е от 11 часа, час по-рано ще бъде издигат първият кукер с балон при подходящи метеорологични условия.

Участниците в „Балон фиеста Разлог 2013” са от Молдова, Украйна, Румъния и България. По време на фиестата, която ще продължи до 23-ти януари, с топловъздушни балони ще бъдат изпълнени свободни полети и привързано издигане на балони.

На балон фиестата в Разлог ще присъства и ген. Александър Александров. Той е вторият български космонавт, летял на борда на съветския космически кораб „Союз ТМ-5“ заедно с командира на полета Анатолий Яковлевич Соловьов и бординженерa Виктор Петрович Савиних.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK