20-годишен юбилей отпразнува Дневен център "Блян" - Разлог

Снимки: Община Разлог

20 години труд, уважение, любов и всеотдайна работа. За 20 години персоналът и потребителите на Дневен център „Блян“ - Разлог, успяха да станат приятели, да бъдат едно цяло, да бъдат едно здраво семейство. Въпреки различната си съдба, хората с увреждания могат да мечтаят, да обичат, да спортуват и да се влюбват. Вече 20 години Дневен център „Блян“ е таланти, усмивки, големи сърца.

По повод юбилея в читалището в Разлог се проведе благотворителен концерт, на който бяха изложени изделия, изработени от лица с  увреждания и специалисти от  Сдружение "ШАНС", с помощта на доброволци от Сдружение „МИС“ - Разлог.

В концерта взеха участие ДТГ, с ръководител Мария Калоянова, Детски балет, с ръководител Гергана Лазарова,  ДТС „Разложанче“, с ръководител Данаил Атанасов, ФГ„Разложки мераци“,  с ръководител Благой Юруков и Шоуто „Като две капки вода“, в което момичета и момчета от СУ „Братя и Иван Каназиреви“ и Дневен център „БЛЯН“  пресъздадоха своите  любими образи-музиканти, певци и др.

Доброволците от Сдружение „МИС“ пренесоха публиката в различни страни на света чрез емоцията на танца. Сдружението поднесе на потребителите на социалните заведения и торта, като част от подаръците за юбилея. 

„Горд съм, че в Разлог се предлага подобна услуга изключително качествено и професионално и е незаменима помощ на хората с увреждания. Община Разлог и занапред ще помага за перфектната дейност на центъра и предлагането на услугата“, каза кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев.

Приветствие и кратка история на 20-годишната работа на центъра отправи и Лидия Панкова - председател на Сдружение „Шанс“.

Гости на събитието бяха д-р Емил Тончев - народен представител от 44-то Народно събрание, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, кметове на населени места от община Разлог, Борислав Стамболийски  - член на Управителния съвет на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, Виктория Харалампиева – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград, Герасим Богдански, приятели на центъра, жители и гости на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK