БСП – Кюстендил, с поздрав за Деня на победата

Снимка: Infomreja.bg

Днес отбелязваме 75 години от Победата над фашизма

БСП – Кюстендил, излезе с поздрав за днешния ден, когато се навършват 75 години от Великата Победа над фашизма. Победа, извоювана от Съветската армия и съюзниците от антихитлеристката коалиция.

„Във войната срещу Германия участваха и 455 000 българи. В нея своя принос дадоха и кюстендилските участници от 13-ти Пехотен полк, сражавали се в битките в бивша Югославия и Унгария. 11 000 български войни не се завърнаха, те платиха със своята кръв, за да я има Победата. Ние всички сме техни потомци. Те заслужават нашата почит днес !

България даде скъпи жертви в антифашистка съпротива. От 1941 до 1944 г. загинаха 9140 партизани, избити са 20 070 ятаци и помагачи, осъдени на смърт и екзекутирани са 15 901 души, 31 642 са преминалите през концлагери, изгорени са 2139 партизански къщи. Свеждаме чела пред тяхната саможертва!

Лъжливата пропаганда, колкото и да се напъва, не може да затъмни истината. Хората не приемат подмяната на историята, не приемат опитите тя да бъде пренаписвана и искат да почетат истинските победители — смелите борци и обикновени войници, които с кръвта си платиха цената за свободна Европа. Войната на световните подлеци и страхливци срещу победителите няма да мине.

Независимо от необичайните обстоятелства и тази година 9-ти май ще бъде отбелязан като Ден на славата и паметта. Не можем да се съберем масово. Но можем масово да покажем, че помним жертвите, тачим паметта на героите и следваме мечтите им за един не само мирен, но и по-човечен, по-справедливо устроен и хармоничен свят. Да почетем с душите, сърцата и умовете си 75-та годишнина от Великата Победа над фашизма!

Вечна слава на героите, загинали в борбата с фашистката чума и донесли Великата Победа! Слава на Червената армия – освободителка на Европа! Поклон пред милионите невинни жертви във войната! Никога повече фашизъм! Хора, бдете".

Общински съвет на БСП – Кюстендил

Областен и Общински съвети на Българския антифашистки съюз – Кюстендил

Общинска организация на Национално движението „Русофили“ – Кюстендил

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK