Кубрат Пулев пребори американеца Кевин Джонсън и вече гледа към световната титла

Източник: LAP.bg

Кубрат Пулев защити Интерконтиненталната си титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) след победа над американеца Кевин Джонсън по точки, съобщи БГНЕС.

В основния мач от галавечерта „Последно отброяване” в зала „Арена Армеец”, Кобрата се наложи над своя съперник с абсолютно съдийско единодушие, записвайки 25-а победа в своята професионална кариера. Освен че защити пояса си, Кубрат затвърди и правото си да се бори за световната титла на Международната федерация по бокс (IBF), за която утре ще спорят Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

Това бе втори мач на Кобрата пред родна публика, като първият бе през декември миналата година срещу Самюел Питър, когато отново записа победа. Днешният сблъсък обаче бе далеч по-тежък за Кубрат, който получи сериозен отпор от опитния Джонсън, който преди срещата бе с актив от 30 победи, 7 загуби и 1 равенство.

Срещата изненадващо започна с превес за 37-годишния американец, който бе по-агресивен в началните минути. От своя страна българинът бе далеч по-търпелив, изчаквайки удобна възможност да атакува. Ситуацията на ринга не се промени много и през втория рунд – Джонсън запази лекия си превес, докато Кубрат търсеше пролуки в защитата на съперника.

Постепенно и методично Кобрата вдигаше темпото, ставайки все по-агресивен в атаките си, като третият рунд мина под негово превъзходство. След равностоен четвърти рунд, в който и двамата си размениха тежки леви крошета, в петия българинът успя да наложи сериозен превес. В следващите четири рунда двамата продължиха със здравата битка, като Пулев изглеждаше далеч по-свеж от американеца.

Българинът все сериозно предимство в десетия рунд, когато нанесе серия от страхотни удари на своя съперник, който едвам издържа края на рунда. Шампионът продължи да притиска Джонсън в търсене на нокаута, но американецът показа характер и продължи в 12-ия рунд. В него обаче Кубрат продължи да доминира и напълно заслужено след финалния гонг обра овациите на феновете в “Арена Армеец”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK