Празникът на брежанския кестен се отлага заради пандемията

Снимка: https://pixabay.com/

Това обявиха организаторите

Есента отново обагри в топли цветове планината, под чийто връх всяка година село Брежани празнува най-вкусните дарове на природата си – брежанските кестени.

Всяка година, събрали топлината и вкусовете на лятото, брежанските кестени превръщат селото в притегателен център за гости отблизо и далече.

За това спомага значително и богатата програма на празника на сдружение „Хора и традиции“, кметство Брежани, община Симитли в лицето на кмета Апостол Апостолов, местното читалище „Христо Ботев“, децата и хората на Брежани.

Всяка година площадът е гостоприемна трапеза с вкусни и дъхави ястия, приготвени с любов от дамите на село Брежани.

Всяка година площадът е огромно хоро, пъстър фестивал, събор...

През изминалата година, когато сдружението отбеляза Десетото юбилейно издание на фестивала и своя рожден ден, празникът привлече хиляди посетители, десетки автобуси, организирани от туроператори – туристи отблизо и далече.

Всичко това ни радва и ни прави горди, че празникът на брежанския кестен се превърна в обичана и търсене дестинация.

Всичко това ни прави отговорни, в условия на пандемия и КОВИД 19 да предприемем драстични мерки против разпространението на коварния грип.

Единодушно организаторите взехме трудното решение да не организираме празник на брежанския кестен – с надеждата, че догодина, през октомври 2021 година ще го направим двойно по-хубав, по-пъстър, по-усмихнат и по-богат!

Празникът през 2020 се отлага, но се планира изданието му през 2021 г., обявиха организаторите Румяна Панова, председател на сдружение „Хора и традиции“, Снежана Стоименова, зам.- председател на сдружение „Хора и традиции“, и Благой Стефанов, кмет на село Брежани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK