Нова среща с маратонеца Кръстю Панчев

Снимки: личен архив

Разказът му е за две трудни планински изкачвания в два поредни дни

Неотдавна известният лекоатлет Кръстю Панчев, състезател на РК „Спорт и здраве“ /Гоце Делчев/, даде интервю специално за читателите на ИНФОМРЕЖА. Малко по-късно имахме възможност да се насладим на неговия непринуден разказ за участието му в планинския супермаратон „Витоша – 100“.

Но успехите на Кръстю не спират. Преди броени дни той участваше в два последователни дни в две  много силни състезания - Адвенчър скай рън /връх Мальовица/, с 25.5 км дължина и над 2000 м положителна денивелация, и Витоша рън /от НДК до Черни връх/ - 18.5 км и над 1700 м изкачване, с близо 200 участници, където ветеранът се класира 2 -ри във възрастовата си група, взимайки сребърния медал, на 5 минути от златото.

И тъй като е най-добре да пием вода от извора, думата отново има състезателят:

„Предния уикенд участвах в две тежки състезания в два последователни дни. Това не го бях правил досега, пък и не се препоръчва от специалистите, защото времето за възстановяване от едно такова участие отнема минимум 3 дни. В противен случай се повишава рискът от контузии.

Второто състезание „Витоша рън“  беше по-лекото от двете и представляваше скоростно изкачване на Черни връх.

Но аз искам да ви разкажа за първото - „Адвенчър скай рън“. Видно от името, това е бягане във високата част на планината, където за мене е най-красиво. Трасето преминаваше край над 10 езера, виждаха се няколко и от 7-те рилски, а връх Мальовица се изкачваше от най-трудната му страна.

Самият 25-километров маршрут включваше екстремни изкачвания с положителна денивелация над 2000 м и технично спускане по каменистите  пътеки. Имах възможност, и заради безоблачното време, да се насладя на спиращи дъха гледки от този вълшебен свят на орлите. Предоставям ви няколко снимки, за да се докоснете до тази магия. 

За мене денят беше не само красив, но и успешен. Класирах се  пети   от 109 участници и първи във възрастова група над 40 години. Емоциите и адреналинът бяха толкова силни, че се сляха с тези от следващия ден, за да оформят едно незабравимо приключение.“

 

КОМЕНТАРИ

Поздравления за планинския маратонец Кръстю Панчев!09:05 - 07.09.2020
Поздравления за шампиона - планинския маратонец Кръстю Панчев от гр. Гоце Делчев!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK