Кръшни хора и концерт за 101 години свободен Благоевград

снимки: Община Благоевград

Кръшни хора и изпълнения на популярни български музиканти бяха подобаващ завършек на тържествата по повод 101 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

За радост на стотиците, които се събраха на площад „Георги Измирлиев“ организаторите умело съчетаха традиционен български фолклор, светлинни ефекти и модерна поп музика.

Звездният концерт започна с националния химн в изпълнение на ансамбъл за старинна българска музика „Юлангело". Напълно в духа на празничния 5 октомври прозвучаха песни за революционери и храбри сражения, донесли свободата на български народ.

Гвоздей на програмата за тържествената вечер бяха изпълненията на Деси Добрева, която пренесе шоуто от сцената при публиката. Млади и стари извиха кръшни хора под звуците на „Лудо Младо“  и „Ах, къде е мойто либе“, а младата българска певица довърши своето изпълнение сред гостите на концерта.

Минути преди тържествената заря да озари небето над празничния Благоевград, звън на български тъпани разтърси централния площад на града. Музикантите от група „Вакали“ изпълниха типични за Пиринска Македония мелодии, аранжирани с модерно българско звучене.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK