Музеят в Радомир посреща гости с нова модерна визия

Снимки: Община Радомир

Откриха изложба “Българското съединение в изкуството“

С откриването на гостуваща изложба, озаглавена “Българското съединение в изкуството”, започнаха в Радомир честванията на 6 септември – Съединението на България с Княжество Източна Румелия.

Изложбата съдържа оригинални литографски портрети на княз Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Доктор Странски, Петко Каравелов, Гаврил Кръстевич и др. В рамките на експозицията могат да бъдат разгледани саби и ножове, които принадлежат на фонда на Общински исторически музей – Радомир. Тя ще бъде на разположение на посетителите на музея в Радомир до 18 септември.

Общински исторически музей – Радомир, посрещна своите гости с обновена визия, след извършването на ремонтни дейности. Национален трибагреник посреща посетителите на входа на музея. Музеят вече е с нова дограма и външна облицовка на сградата, а от вътрешната страна са монтирани корнизи и е поставен ламинат на пода в изложбената зала. Подобренията придават приветлив и уютен облик на музея, категорични бяха посетители на изложбата.

Честванията на празника в Радомир ще продължат в 20:00 часа, когато ще започне тържественият ритуал на паметника на подпоручик Константин Цанков. Честванията в града ще приключат с тържествената заря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK