Двама неуспели кандидат-кметове с жалба срещу изборните резултати в Дамяница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жалбата е подписана от Вангел Вълков и Христо Паралинов

В Административен съд – Благоевград, е постъпила жалба против решение №205-МИ от 28.10.2019 г. на Общинската избирателна комисия в Сандански, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дамяница - Атанас Ангелов, издигнат от ПП ГЕРБ.

Жалбата е подписана от Вангел Вълков и Христо Паралинов - и двамата кандидати за кмет на село Дамяница.

Оспореният избор е заради несъответствие в данните от протоколите на двете секционни комисии в село Дамяница и протокола на ОИК-Сандански.

Посочени са и доводи за неправилно отразяване действителните и недействителни гласове в бюлетината за кмет на кметство в избирателните секции в село Дамяница.

С още една жалба частично е оспорено решение на ОИК-Сандански, от 28.10. С жалба пред Административен съд – Благоевград, Михаил Златков, кандидат за общински съветник от ПП Обединени земеделци, оспорва решението в частта, в която е обявен за избран за общински съветник Антон Цанев.

Жалбоподателят оспорва преференциалното гласуване, според което е определен и поименния състав на новия общински съвет.

В Административен съд – Благоевгра,д вече има образувано дело против решение на Общинска избирателна комисия – Сандански по жалба от Васка Терзиева-Рачева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK