Митингът на ГЕРБ снощи беше организиран. Другият беше не в подкрепа на президента Румен Радев, а в подкрепа на подкрепа на президентската институция. Ако ГЕРБ не осъзнаят това, ще загубят повече от половината си избиратели, има много сериозен отлив на политическа подкрепа.

Това заяви бившият зам.-председател Цветан Цветанов в студиото на БНТ. Той не е бил нито на митинга на ГЕРБ, нито на отсрещния, но би предпочел този в подкрепа на президентството, тъй като това е защита на институция, т.е. на демокрацията.

Акциите на ГЕРБ са кризисно оцеляване. Аз искам да направя политически проект, който да не е за кризисно оцеляване, обяви Цветанов. По думите му в момента в ГЕРБ има страх и с основание, защото в момента бившата му политическа партия влиза в спиралата на "всички срещу ГЕРБ".

Мисълта че Радев ще направи нов служебен кабинет предизвиква сериозен страх и ще бъде направено всичко възможно това да не стане. По-скоро, ако има промени в настоящия изборен цикъл, ще се върви към нов кабинет в рамките на този парламент.

Според бившия втори в партията именно ГЕРБ носят вина за това противопоставяне на институциите в момента и институционалната криза. "Моето излизане не е предателство. Различното мнение не е предателство", категорично заяви Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов категорично отхвърли тезата, че в протестите има намеса на Русия.

По темата за законите за НСО и МВР, Цветанов препоръча политиците да бъдат малко по-дистанцирани от проблемите на службите. Грешен е и подходът решението кой да бъде охраняван и кой не да е политическо.

Апартамент гейт беше формален повод да бъда отстранен, каза Цветан Цветанов, който вече е благодарен вече на тази ситуация, защото му е позволила да потърси нови хоризонти. /news.bg/