Криза на красотата в Благоевград: Липсват фризьори, десетки салони "ги издирват"

Снимка: pixabay

Все повече салони за красота публикуват обяви, че търсят коафьори

Дефицит на стилисти в Благоевград.

Липса на фризьорки и десетки салони за красота със свободни кресла отчитат в областния град. Според работещите в бранша, причината за множеството свободни позиции е кризата.

„Доста от колежките напуснаха работните места, за да не плащат наем, тъй като работата ни намаля, а след карантината през март е особено трудно“, споделя Велислава Тунева.

Тя е в бранша от 17 години и досега не е отчитала подобен проблем.

„Голяма част от помещенията, наети от колежките, бяха освободени, а там, където те работят заедно с козметик и маникюрист, просто напуснаха и така подялбата на наемите от тройна стана двойна“, допълва Велислава.

Все повече салони за красота публикуват обяви, че търсят коафьори, но такива не се отзовават.

Владислав е дистрибутор фризьорска козметика. Той споделя, че дефицит а фризьорки в града има и все повече са салоните, които търсят подходящият човек. Естествено и продажбите на стока са намалели.

„Дори и за Коледа и Нова година, когато обикновено сме претоварени, работата бе по-малко. Имаме клиентки, които предпочитат са се боядисват в домашни условия, за да спестят някой лев, а други пък идват и търсят фризьор, но такъв нямаме“, казва Анислава Митревска, която работи като маникюрист в салон за красота.

„Ние търсим фризьор от ноември насам. Колежката освободи мястото, защото не успяваше да покрие наема и осигуровките си. Доста от клиентите спряха да идват след карантината, движението на ученици и студенти в града намаля, балове и други поводи бяха отложени“, споделя Анислава.

А обяви от сорта: „Търсим фризьор под наем или на процент от оборота“, все повече се срещат из витрините на салоните с надеждата, че кризата ще отмине, но красотата ще остане вечно желана и търсена.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK