Кристина Дунчева остава в ареста

Снимка: Фейсбук

САС потвърди определението на Окръжен съд - Благоевград

Обвиняемата за убийството на двете си деца Кристина Дунчева от Сандански остава в ареста.

САС потвърди определението на Окръжен съд - Благоевград.

Днес съдебен състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на обвиняемата за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

32-годишната жена е била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград, за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, касаещи обоснованото предположение за авторството на престъпното деяние.

На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за това, че на 19.11.2020 г., в жилище на ул. „Скопие“ в гр. Сандански, обвиняемата Д. умъртвила двете си малолетни деца.

С оглед тежестта на престъплението, в което е обвинена, и лабилното й психическо състояние е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Това налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на съда жалбата на обвиняемата Кристина Дунчева е оставена без уважение, с което наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража“ е потвърдена от въззивната инстанция.

Три дни след тежкото престъпление за първи път в съдебна зала влезе Кристина, чийто защитник обясни, че тя е крайно физически, сексуално и психически изтормозен човек, който не е признал обаче за извършването на подобно престъпление въпреки уликите.

Не е установено и психично заболяване, от което да страда Кристина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK