Кристиан Вигенин заведе дипломати в родния си край

Кристиан Вигенин пред храма в Добърско, снимки: infomreja.bg

Външният министър Кристиан Вигенин заведе дипломати в родния си край. След вчерашните спускания на пистите в Банско ръководители и членове на дипломатически мисии се запознаха днес с уникалното културно-историческо наследство в Разложко.

Най-впечатлени гостите останаха от църквата „Св. Теодор Тирон и Св. Теодор Стратилат" в село Добърско. Храмът, изграден през 1614 г., е паметник на културата и попада в класацията „100 национални туристически обекта".

В ролята на екскурзовод набързо влезе кметът Никола Найденов, който разказа историята на уникалната църква.  

Министър Вигенин пък се ангажира да подкрепи кандидатурата на добърския храм за включване в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

По-рано днес дипломатите посетиха Добринище и гостуваха на външния ни министър във фамилната му къща в разложкото село Горно Драглище.

На вчерашното състезание за дипломати купата на външния министър Кристиан Вигенин спечели чешкият посланик Павел Вацек. Вицепремиерът Зинаида Златанова записа достойно представяне и заслужено зае третото място сред жените.

За пета поредна година на писта „Юлен" в Пирин посланици и служители на посолствата у нас, както и родни политици показаха уменията си в белия спорт.

Те се състезаваха за купата на външния министър Кристиан Вигенин, който лично наблюдаваше надпреварата, но не посмя да се спусне по пистата заради счупена ръка.

 

Дипломатите с интерес изслушаха историята на храма и село Добърско от кмета Никола Найденов
Църквата в Добърско
Кристиан Вигенин пред храма в Добърско, снимки: infomreja.bg
Кристиан Вигенин пред храма в Добърско, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Янко07:49 - 24.02.2014
Инфомрежа злесте сгеографията Вигейнин е от Ямбол сигурно сте сбъркали че Бокова е от този край
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK