Кристиан Николов остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Съдът е приел доводите на прокурора, че има обосновано предложение за авторството на престъпното деяние

Състав на Софийски градски съд е уважил искането на Софийска градска прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Кристиан Николов, обвинен за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в”, вр. ал. 1, пр. 3 от НК.

Съдът е приел доводите на прокурора, че има обосновано предложение за авторството на престъпното деяние, както и че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Престъпното деяние било извършено от него около 18 ч. на 19.04.2020 г., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата. При управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, 22-годишният мъж нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK