Издигнаха Здравко Милев за кандидат-кмет на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

БСП – Кюстендил, излъчи свой кандидат от общо 11 номинирани

БСП издигна Здравко Милев за кандидат-кмет на Кюстендил, стана ясно по време на стартирала днес общинска конференция на партията столетница в областния град.

В нея участваха общо 145 делегати, като най-много гласове получи именно Милев.

„Кандидатурата му не е нещо случайно. Ние се подготвяме за изборите от доста дълъг период от време. Неговото име го обсъждахме от около година.

Здравко Милев имаше поне 7-8 месеца, за да се подготви за тези избори. Има още много работа да се свърши до горещата фаза на 27-и септември“, обяви в Кюстендил лидерът на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията, Калоян Паргов.

По негови думи изборите в Кюстендил ще бъдат оспорвани и ще минат през балотаж. А какво ще се случи на балотажа ще разберем от разпределението на силите.

„Залогът за Кюстендил е доста висок, тъй като Петър Паунов е от доста време кмет и е натрупал много разочарования сред кюстендилци.

Необходима е промяна и нова перспектива за развитие на града, а тя е свързана с развитие на икономиката, разкриване на нови работни места, връщане на младите хора в града и тн.

Листата на БСП премина през обсъждане на няколко събрания, днес ще продължим да коментираме тази тема. Винаги има напрежение – има щастливи, други недоволни …., но се надявам, че след тази конференция кюстендилската организация ще излезе по-мобилизирана“, каза още Паргов.

Той е категоричен, че местните избори ще бъдат много оспорвани в страната, тъй като те ще бъдат залог за бъдещето на България. Местната власт е фундаментът и предпоставка за една бъдеща национална власт, която най-късно през 2021 г. ще видим с едни парламентарни избори, обяви още Паргов.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, общо 11 бяха номинираните за кандидат-кмет на Кюстендил, които бяха излъчени по-рано от структурите на БСП.

Сред тях бяха общинският председател на партията Росен Раденков, д-р Лилия Чингарска, която е била два мандата общински съветник в ОбС – Кюстендил, Здравко Милев, дългогодишният депутат Иво Атанасов, Йордан Татарски, Атанас Гергинов и др.

Иво Атанасов още, след като е получил номинацията се е отказал да участва в надпреварата, обявиха от партията столетница.

На предстоящите местни избори БСП ще заложи на нови лица по селата.

Един от дългогодишните кметове на партията столетница – Климент Терзийски, се отказва от надпреварата за кметското място в Шишковци поради здравословни причини.

Терзийски пък е сред рекордьорите на БСП, като той беше начело на селото в продължение на 27 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK