Криминално проявени посрещнаха министър Цветанов на конференцията на ГЕРБ в Благоевград

снимки: infomreja.bg

С опасно горещи температури, високо напрежение и размяна на остри реплики започна общинската конферения за избор накандидат-кмет на ГЕРБ тази вечер в зала "Скаптопара" в Благоевград. Още незапочнало, събранието бе на косъм да се превърне в истински екшън. Пред залата прииждаха на тълпи редовите членове на управляващата партия. Пред входа търпеливо стоше и известният в подземния свят благоевградски бизнесмен Венцислав Сотиров-Мишката с цяла свита придружители. На един метър встрани от групата в очакване на вътрешния министър чакаха директорът в оставка на ОД МВР-Благоевград комисар Йордан Кочев, временно управляващият шеф Бойко Дункин и началникът на I РУП Христо Величков.

В целия район се усещаше засилено  полицейско присъствие. Попитан от журналисти притеснен ли е от присъствието на криминално проявени лица на общинската конференция, комисар Кочев разпореди проверка. Дункин и Величков отидоха при Сотиров и ги помолиха да напусне събранието.

"Как ще ме гонят? Аз съм тук като гражданин, а не като член на ГЕРБ. Плащам си данъците и никой няма право да ме гони", ядоса се Мишката. В негова защита скочиха придружаващите го десетина мъжаги. "Искам да се оплача на министър Цветанов от управлението на Общинския съвет в Благоевград и конкретно от председателя Костадин Хаджигаев. Местният парламент се управлява от една определена групичка хора и решенията се взимат не в кметството, а в един офис, който се намира близо до общината", обясни Сотиров. Докато полицейските началници се опитваха да изгонят Сотиров, на конференцията пристигна депутатът Атанас Камбитов, който е сред спряганите имена за кандидат-кмет на ГЕРБ. Той бе посрещнат с бурни аплодисменти от присъстващите, които му направиха импровизиран шпалир. Другият спряган за кандидат-кмет на ГЕРБ Костадин Хаджигаев не бе забелязан сред тълпата.

Министър Цветанов пристигна с около 45 минути закъснение на събранието. Той обаче бе лаконичен и не пожела да коментира ситуацията и напрежението около местната структура на ГЕРБ. Венцислав Сотиров-Мишката така и не успя да се добере до вътрешния министър, но затова пък групичката около бизнесмена посрещна Цветанов с шумни освирквания.

Членовете на ГЕРБ бяха допускани в залата след показване на лични карти и проверка дали фигурират в регистрите на партията. Залата бе охранявана строго от бодигардове на фирма "Абадон", които проверяваха стриктно влизащите. В 19.45 часа вратите на залата бяха затворени. Отвън останаха двайсетина гербаджии, които не бяха допуснати на гласуването. Те останаха извън залата, защото се оказа, че са членове не на партия ГЕРБ, а на сдружение ГЕРБ и като такива нямаха право на глас.


 

КОМЕНТАРИ

аднан21:34 - 19.07.2011
абе мишка къде си тръгнал да освиркваш министър бе ще те смачкат ако решат,кроти си мирен и си харчи парите
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK