Цигари и тютюн в тенекии за семена и луковици задържаха митничари

Снимки: Агенция "Митници"

Контрабандната стока е установена при две проверки на пратки към Великобритания

Близо 90 000 къса тютюневи изделия и тютюн за пушене задържаха митнически служители при две проверки на пратки към Великобритания.

На 09.11.2020 г., по селекция на отдел Разузнаване и разследване на акцизни нарушения, митнически служители от сектор Авиоконтрол в Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване извършват (ГД МРР) проверка на пратка за Великобритания, обявена като 24 метални тенекии със семена за лимонен босилек.

Митническите служители откриват в тенекиите вместо семена цигари с български бандерол от регистрирана марка с общо количество 46 080 къса (2304  кутии), както и 800 пакета тютюн за пушене от по 0,040 кг или общо 32,00 кг., също с български акцизен бандерол.

На 22.10.2020 г. по метода на анализа на риска е селектирана друга подобна пратка и е извършена проверка на товар за Великобритания, декларирана като луковици в метални тенекии. След извършени контролни действия от служители на ГД МРР бе установено съдържание на 43 200 къса (2160 кутии) цигари и 12 кг. тютюн за пушене с български акцизен бандерол.

И двете пратка са били без изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Работата по случаите продължава. Задържаните акцизни стоки са били предназначени за нелегално разпространение на територията на Великобритания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK