Криминалисти от Монтана задържаха мъж и жена за търговия с наркотици

Снимка: МВР, архив

Задържани са и клиентите им

На 24 и 25 септември криминалисти от РУ- Монтана, и служители на „Специализирани тактически действия” са провели специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". Тя е осъществена след получена информация за държане и разпространение на наркотични вещества от 37-годишен мъж и 29-годишна жена от село Меляне, община Георги Дамяново.В рамките на полицейската акция са предприети действия за установяване на лица, закупили от двамата и превозващи наркотични вещества.
В района с. Белимел, община Чипровци, е установен и спрян лек автомобил "Мазда 2" с монтанска регистрация, управляван от 25-годишен монтански жител. При извършения оглед е намерен и иззет 1,5 грама амфетамин.

Непосредствено след село Белимел е спрян лек автомобил "Фиат Стило" с монтанска регистрация, управляван от 24-годишен жител на село Превала, община Чипровци. В автомобила са намерени и иззети 4,1 грама канабис.
На територията на Монтана е установен и спрян лек автомобил "Ауди А 4" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 34-годишен монтански жител, с 39-годишен пътник от областния град. При извършеното претърсване в автомобила са намерени и иззети 0,3 грама амфетамин. При направения личен обиск на пътника от автомобила са иззети 30 грама канабис и грам амфетамин. При проведени беседи водачът и пътникът заявили, че закупили наркотичните вещества от двамата жители на с. Меляне.
В полицейския арест на РУ - Монтана, за 24 часа са задържани всички водачи и пътници, закупили наркотични вещества, както и двамата жители на с. Меляне, за които са получени данни, че извършват търговия с наркотични вещества.

При извършеното претърсване в дома им в с. Меляне са намерени и иззети 284 грама канабис, 2 цигари марихуана, свивка марихуана, два тефтера със списъци с имена и два мобилни телефона.

По случая е образувано досъдебно производство по 354 а, ал. 1, изр. 1, предл. 4 и 5 от НК.
На 25 септември, след получена информация, че двамата жители на с. Меляне са засадили и отглеждат канабисови растения, са проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия по досъдебното производство.

При оглед в местността Средила в землището на с. Меляне са открити около 50 отрязани стъбла от растения, а непосредствено до тях - отрязана зелена тревна маса от рода на конопа, с общо тегло 1,2 кг. Иззета е още 250 грама суха зелена тревиста маса и множество предмети, използвани за извършваната престъпна дейност.
Работа по случая продължава РУ - Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK