Хаджиев: На такова тежко, жестоко престъпление не сме ставали свидетели

Снимка: Infomreja.bg

Бидон издал убийците на жертвите край Негован

Бидон издал убийците на жертвите край Негован, информира Нова телевизия.

"Буквално започнахме от нулата". Това стана ясно от думите на заместник-началникът на ГДНП Николай Хаджиев.

По думите му няколко дни продължил огледът на местопрестъплението. Близо 70 души участвали в разплитането на убийството. Убийците били забелязани на няколко места при записи от камери. Дори са забелязани и до мястото, където изхвърлили останките. Видени са и до магазини за бидони и чували.Затова и полицията ги подозира.

Беше направен изключителен по обем анализ, заяви Хаджиев. Около 11 000 имотни сделки са проверени. Анализирани са и пенсиите на столичните пенсионери, кои не са си ги вземали, ако са заявени на поща. Убитата жена не си е взела пенсията от пощата, а мъжът я е получавал по банков път.

Николай Хаджиев коментира още, че двамата убийци се държали съвсем нормално в периода, в който полицията ги е наблюдавала.

На такова тежко, жестоко престъпление не сме ставали свидетели в последно време, изтъкна още той. Доста старателно убийците изчистили апартамента, но не толкова прецизно, защото разследващите намерили доказателства там.

Престъплението е извършено през деня, поясни още Хаджиев. Полицията анализира дали има и други жертви в годините на дамата убийци. Кучето на жертвите не е убито, по данни на обвиняемите за тежкото престъпление. Изоставили го в района на околовръстното шосе.

Андрей Цветанов, следовател, коментира, че външният вид не издава убийците. В опита му всички убийци изпадат в стрес. Дори и рецидивистите.

Христо Монов, психолог, бе категоричен пред Нова, че убийците са социопати.

Над 85% от убийците социопати след като излязат от затвора извършват ново престъпление. Социопат се става, това са хора, които обикновено са имали трудно детство, обясни психологът. Монов препоръчва социопатите да остават до живот в затвора.

Пред bTV комисар Ангел Бандъков заяви, че следите от убийството били заличени много професионално. По думите му двамата мъже имат много силна връзка помежду си, били по 24 часа заедно. 

Той подчерта, че двете жертви били много стойностни хора.

Вчера, 29 август, повдигнаха обвинения на двамата извършители.  Преди това стана ясно, че двамата мъже са направили пълни самопризнания за убийството.

Припомняме, че отново вчера стана ясно, че двама са задържани за убийството, а преди това от МВР съобщиха, че вече е установена самоличността на убититемъж и жена. Публикувани бяха и още снимки, свързани с убитите край Негован.

Телата бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар. Малко по-късно разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Преди седмица полицията обяви, че се работи по четири версии по случая с убийството в района на Негован./  news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK