9 месеца затвор за водач, шофирал за втори път пиян

Снимка: Infomreja.bg

Наказания за извършители на кражби в района на автогара Дупница и село Грамаде

Районен съд – Дупница, определи общо 9 месеца лишаване от свобода за 52- годишен жител на Община Дупница, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0, 5 на хиляда, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1, 2 промила. Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Владимир Л. се призна за виновен, че на 08.01.2021г., около 02,19 часа в гр. Дупница, по ул.“Орлинска“ е управлявал лек  автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2.18 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда, от 14.01.2019г.

За това престъпление, съдът определя наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година. Определението е окончателно.

Съдът привежда в изпълнение и наложеното на подсъдимия Владимир Л. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, със Споразумение № 6 от 14.01.2019г. по описа на РС – Дупница, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Това определение подлежи на обжалване в 15 - дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Районен съд – Дупница, призна подсъдимия Владимир Е. / на 46 години, осъждан / за виновен в това, че за периода от 11.06.2019 г. до 26.06.2019 г., под формата на продължавано престъпление, в района на автогарата, в съучастие като извършител с Асен С. е отнел чужди движими вещи, а именно един брой дамска чанта на стойност 6 лв. и парична сума в размер на 18.00 лв., от владението на жена от гр. Айтос, и в с. Грамаде, община Дупница от постройка, прилежаща към къща, сам е отнел чужда движима вещ, а именно: 1 бр. машина за домиване на мед (центрофуга) на стойност 249 лв. от владението на И. А. от гр. Перник, или вещи на обща стойност 273 лв., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. За извършването на втората кражба е използвал подбран или подправен ключ, и кражбата е извършена при условията на чл. 28, ал. 1 от НК – повторност, в немаловажни случаи. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева му налага наказание от 1 година „Лишаване от свобода”, при първоначален „общ” режим на изтърпяване.

РС – Дупница, признава за виновен подсъдимия Асен С. от Дупница / на 48 г., неосъждан /, в това, че на 11.06.2019 г., в гр. Дупница, в района на автогарата, в съучастие като извършител с Владимир Е., от гр. Сапарева баня, е отнел чужди движими вещи, а именно един брой дамска чанта на стойност 6 лв. и парична сума в размер на 18 лв., всички движими вещи на обща стойност 24 лв., от владението на В. Г. от гр. Айтос, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие същият е възстановил равностойността на вещите на пострадалата. Съдът му налага наказание 3 месеца „Лишаване от свобода”, като отлага изтърпяването му за срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд- Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK