Кресна, Сандански и Струмяни с общ проект за по-качествени услуги

снимка: Община Сандански

В община Кресна се проведе начална пресконференция по проект „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни”. Целите, които са заложени са ефективна организационна структура, въвеждане на инструменти за ефектно управление и по-качествени административни услуги в трите общини.

На срещата присъстваха представители и експерти общини те Кресна, Сандански и Струмяни, които споделиха своите проблемни звена и съответно методите и начините за преодоляването и избягването им.

Експертите от  Община Сандански, която е партньор по проекта на стойност 150 хил. лева, и секретарят на община Кресна Петър Галчев обърнаха специално внимание на проблема с пропускателния режим в общините, като изразиха надеждите си с реализацията на този проект всяка от трите общини да въведе свои методи и начини за справяне с него.

От общинска администрация Сандански споделиха, че сградата на общината разполага с изграден пункт и портиер,  който отговаря за потока граждани с цел по-бързо и ефективно обслужване.

Очакваните резултати са бъдещо сътрудничество между общините съседи, качествено и ефективно обслужване на гражданите и развитие на административния капацитет.

Трите общини ще работят съвместно в период на година и половина. Любезните домакини, които са водещ партньор – община Кресна закриха пресконференцията с пожелание за едно добро бъдещо сътрудничество и споделяне на добри практики  за повишаване ефективността на управление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK