Преизбраният кмет на Кресна започва втория си мандат: Ще изпълним всичко, което обещахме!

Николай Георгиев започна втория си мандат начело на община Кресна, снимки: Община Кресна

Мая Божинова ще бъде председател на Общинския съвет в Кресна и през новия мандат

Преизбраният кмет на Кресна - Николай Георгиев, започва втория си мандат начело на общината. Кандидатът на Местна коалиция "БСП за България/АБВ" се поздрави с безапелационна победа още на първия тур на местните избори с над 60% от гласовете на избирателите.

На първото заседание на Общинския съвет за мандат 2019-2023 г., свикано от областния управител Бисер Михайлов и проведено вчера в зала "5 октомври" в сградата на общинската администрация, новият стар градоначалник Николай Георгиев, кметовете на Горна Брезница, Долна Градешница и Сливница, както и 13-те общински съветници, които получиха доверието на местните жители, положиха клетва да работят за благото на община Кресна. 

Церемонията започна с встъпителни слова от областния управител, който пожела на новоизбраните кметове и общински съветници успешен и ползотворен мандат, посветен на изпълнение на поетите ангажименти към жителите на община Кресна.

Изборните резултати бяха оповестени от председателя на Общинската избирателна комисия в Кресна - Росица Петличка, която поименно обяви всички спечелили кметове и общински съветници. 

Николай Георгиев, издигнат от Местна коалиция "БСП за България/АБВ" има 2288 действителни гласа или 60.15% подкрепа. Коалицията има свои кметове и в две населени места. Стоян Йоргов е кмет на село Горна Брезница, а Стоян Акареев - на с. Долна Градешница. Третото село, където бяха проведени избори, е Сливница. Там печели кандидатът на ГЕРБ - Йордан Дончев.

Общинският съвет в Кресна е съставен от 13 местни избраници. Мандатите за МК "БСП за България/АБВ" са 8, а за ГЕРБ - 5.

Инж. Мая Божинова ще бъде председател на Общинския съвет в Кресна и през следващия мандат след като при гласуването получи мнозинство. 

Новият стар кмет Николай Георгиев бе удостоен с два почетни знака - на Областната администрация в Благоевград и на Община Кресна.

"Всичко, което обещахме в предизборната ни кампания, ще бъде изпълнено! Нека докажем, че сме правилният избор на община Кресна", декларира Георгиев на първото заседание на новия Общински съвет. Той отправи апел към всички съветници за ползотворна и конструктивна съвместна работа в името на община Кресна. 

 

Николай Георгиев и Бисер Михайлов
Мая Божинова ще бъде председател на Общинския съвет в Кресна и през новия мандат
Новоизбраните кметове и общински съветници в Кресна

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK