Интересът към кравата Пенка не стихва, чужденци ѝ изпращат картички

Кравата беглец Пенка се радва на засилен интерес от страна на чужденците, снимка: Infomreja.bg

Интересът към станалата международно известна крава беглец Пенка не стихва. За съжаление обаче, той е предимно от чужденци, обясни собственикът на животното, Иван Харалампиев.

Почти ежедневно хора от различни точки на света изпращат картички и послания за Пенка. Те пристигат в село Копиловци, където допреди близо 3 месеца кравата обитаваше изолатор.

„Ето и вчера пристигна една картичка от Германия. Хората пишат, че ме поздравят за моята упоритост и изказват задоволство, че с общи сили сме опазили живота на Пенка. Даже бяха изпратили и 50 евро“, обясни пред ИНФОМРЕЖА, Харалампиев.

По негови думи всеки един лев, който постъпва като дарение от хората в чужбина, той влага в животновъдния си обект в село Мазарачево, където в момента е Пенка.

„Кравата се чувства много добре. Не е като преди стресирана. Сега надеждата ми е наесен да може да забременее и най-накрая да се радваме на теленце от нея“, обяснява още животновъдът.

Наскоро той получил и оферта за продажба на животното от унгарци. Сумата била в размер на 10 хил. евро, но въпреки това Харалампиев отказал. „Да я продам означава да плюя на себе си. Толкова борба водих да я спася. Колкото и пари да ми дадат, Пенка не я давам“, категоричен е Иван.

Иначе сагата около международно известната крава започна в средата на месец май т. г., когато животно избяга от село Мазарачево и по-късно беше открито в сръбския град Босилеград. Тогава ветеринарните власти поискаха да я умъртвят заради това, че е пребивавала в страна, която не е членка на ЕС.

За спасяване живота на кравата беше направена и петиция в Европейския парламент, зад която застана белгийският евродепутат Джон Флаг. Малко по-късно, след като кравата беше помилвана, той лично я посети в село Мазарачево и се запозна със собственика ѝ Иван Харалампиев.

 

Иван Харалампиев е категоричен, че никога не би продал Пенка, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK