Асим Адемов награди участниците в конкурса „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“

Снимка: Infomreja.bg

13 будни младежи от област Благоевград са финалистите от ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен по случай 1. ноември от евродепутата Асим Адемов. Днес те бяха лично позравени от Адемов в градата на Областната управа в Благоевгад.

С атрактивни награди - посещение на Европейския парламент в Брюксел и на Народното събрание в София, ще бъдат стимулирани тинейджърите за проявеното творчество, знания и креативност.

С най-много призови места се отличиха ученици от Гоце Делчев, както писа ИНФОМРЕЖА. Лидер в класирането е НПГ „Димитър Талев“ с трима възпитаници, следвани от двама средношколци от ПМГ„Яне Сандански“, както и от СУ "Свети Климент Охридски" в сатовчанското село Слащен. 

В категория "Есе" са класирани още учениците: Борислава Кирилова Златанова - ЗПГ "Климент Тимирязев", Сандански, Ванеса Юлианова Колева – ЗПГ „Климент Тимирязев", Сандански, и Виктория Борисова Стоянова от ПГ "Пейо Крачолов Яворов", Петрич.

В раздел „Мултимедийна презентация" класирани фаворити са също: Георги Иванов Мутафчиев - ЕГ "Акад. Людмил Стоянов", Благоевград, Мариела Йорданова Латинова - ЕГ "Акад. Людмил Стоянов", Благоевград, Мусалина Ахмед Джалил - СУ "Св. св. Кирил и Методий", Якоруда, и Станислава Ивова Стефанова от ПГ "Пейо Яворов", Петрич. Награждаването им ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в Благоевград през месец февруари. 

Тричленното жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник - ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград, и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград, оцени получените 36 творби и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора за мястото на България като пълноправен член на Европейския съюз.

Ученици от територията на всички 14 общини в област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK