Красива „Моцартова вечер“ подариха на благоевградчани Миранда Манучи и Камерна опера

Снимки: Община Благоевград

Красива и емоционална „Моцартова вечер“ подариха на жители и гости на Благоевград цигуларката Миранда Манучи и Камерна опера. Уютната атмосфера на Градската художествена галерия бе допълнение към класическото звучене.

Италианският стил на възпитаничката на известния диригент и музикант Паоло Години и благоевградският професионализъм на Камерна опера пренесоха публиката във времето на австрийския композитор от класическата епоха - Волфганг Амадеус Моцарт.

Сред произведенията, които огласиха благоевградската галерия, бяха „Концерт №3“ на Моцарт, симфониите „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“ и други.

Изненада очаква почитателите на класическата музика на 23 ноември, отново в Градската художествена галерия. За първи път тогава именно италианският диригент Паоло Години ще представи непоставяния до дози момент дори в световен мащаб „Концерт за цигулка и оркестър“ на Шуман.

Ще гостува и преподавателят по контрабас в Консерваторията в Тренто, Даниела Георгиева. Тя ще представи като част от изненадите към публиката „Дуо концертанте“.

До края на годината Камерна опера – Благоевград, и Градска художествена галерия ще обединят две от най-силните изкуства в едно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK