Красив парк е новата придобивка на село Огняново

Снимки: община Гърмен

Откриването на парка предстои

Вече и село Огняново има свой парк. Така е запълнена една голяма празнота в известното курортно селище.

Приятното място за отдих се намира в близост до наскоро обновената Здравна служба – санирана, със сменен покрив и нова дограма по проект „Красива България“.

Паркът също впечатлява с красотата си. Край алеите с удобни пейки вече зеленеят тревните площи. Погледа привличат и току-що засадените дръвчета. Изградена е автоматична поливна система.

Най-малките посетители ще се радват на детска площадка, а любителите на тениса – на условия за упражняване на този спорт. Отпратка към голямото богатство на селото прави създаденото водно огледало.

Няма съмнение, че това място ще стане любимо на жителите и гостите на Огняново. По подобие на парка в Гоце Делчев, и то вероятно ще се превърне в сцена на открито – за провеждане на концерти, изложби и други културни прояви.

Изразявайки своята благодарност за придобивката към общинското ръководство, кметът на Огняново Димитрия Гюрова написа:

„Нищо от това нямаше да се случи без добрата комуникация и съдействието на община Гърмен в лицето на кмета г-н Феим Иса, защото само желание от наша страна не стига.

Проектите и за двата обекта са направени и финансирани от община Гърмен, като основната им цел е подобряване на инфраструктурата и жизнената среда на територията на селото и създаване на по-благоприятни условия за отдих и развлечения на открито както за нас, така и за туристите!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK