Съдът в Гоце Делчев отмени глоба от 21 510 лв. на жена от Абланица за нарязан тютюн

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев отмени наказателно постановление, издадено от началника на Митница Югозападна на Ф.Н.А. от хаджидимовското село Абланица.

С него на обвиняемата е наложено административно наказание глоба в размер на 21 510,74 лв. за нарушение на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове.

В полза на държавата е отнет и предметът на нарушението - 16 полиетиленови пакета, съдържащи общо 70,759 кг нарязан тютюн за пушене.

Съдът потвърди в останалата му част наказателното постановление. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

Делото е образувано след жалба на Ф.Н.А. от Абланица. В иска си за отмяната на наказателното постановление жалбоподателката и защитата й са изложили съображения за допуснати процесуални нарушения при издаването му, за изтекла абсолютна давност за наказателно преследване и за недоказаност на нарушението.

Деянието, за което е наказана Ф.А. от Абланица, е било извършено на 16 юли 2012 г. и в общия случай давността е изтекла на 16 юли 2015 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK