Вдигнаха с вертолет за столична болница общински съветник от Гърмен, покосен от тежък инсулт (ВИДЕО)

Снимки и видео: "Активна грижа"

С вертолета на „Лев инс“ днес от летището в Гоце Делчев бе вдигнат по спешност за столичната болница "Света Ана“ общинският съветник от ДПС – Гърмен, Аджар Узун от село Дебрен, който вчера сутринта е бил настанен в реанимцията на МБАЛ „Иван Скендеров" с тежък инсулт, в пълна кома и опасни за живота му гърчове.

Въпреки че мъжът е бил стабилизиран и е било противопоказно за състоянието му да бъде преместен в друго лечебно заведение, от ДПС, начело с бившия кмет Ахмед Башев, Аджар Узун е транспортиран преди час за столичната болница.

Подготовката за транспортирането на получилия опасния за живота му инсулт общински съветник е било заснето на летището в Гоце Делчев. 

За намерението на ДПС да осигури вертолет, с който Аджар Узун да бъде преместен в София, не са били уведомени дори лекуващите го лекари от отделението по реанимация на МБАЛ "Иван Скендеров".

Гоцеделчевските медици не скриха, че състоянието на 55-годишния мъж е критично и според тях транспортирането му на този етап е рисково заради високото му кръвно налягане.

Запознати съобщиха, че транспортирането с вертолета на болния мъж до столицата ще струва между 3 500 и 4 000 лева. С Аджар Узун не е отпътувал екип от болницата в Гоце Делчев, каквато е досегашната практика при подобни случаи.

По пътя към София заедно с пилотите от летището във "Враждебна" Узун е бил придружен от реаниматор от "Пирогов".

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK