6 овце и 5 кучета изтровиха за няколко дни на овчаря от Дебрен Кезим Ролев, откраднаха му и 1600 лв.

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жителите на гърменското село Дебрен са отново в потрес заради поредния чудовищен акт срещу Кезим Ролев - овчар от селото, на когото в началото на септември тази година колегата му, също овчар от Дебрен - Исмет Купенов, открадна и изтегли от дебитната му карта цялата налична сума в размер на 1600 лева.

Жители на селото съобщиха, че в рамките на няколко дни злосторници са изтровили 6 овце от стадото му и 5 кучета пазачи. За случая е информирано РУ-Гоце Делчев и е назначена аутопсия на умрелите животни за установяване на причината за смъртта им и евентуалния вид отрова, от която са измрели овцете и кучетата на Кезим Ролев.

Хората и собственикът на стадото - Ролев, се съмняват, че в извършения жесток акт на злосторничество пръст има Исмет Ролев.

Наглата кражба, извършена от местния овчар Исмет Купенов и сега след изтравянето на овцете и кучетата на Кезим Ролев, е най-коментираната тема.

През месец септември Купенов издебнал и измъкнал от дрехите на колегата си Кезим Ролев дебитната му карта, близо до която имало и листче с написания ПИН код. Това станало възможно, тъй като и двамата овчари ползвали едно и също помещение за преобличане.

Веднага бе установено, че парите на Кезим Ролев са изтеглени от банкомата при ТПКИ ”Атанас Тешовски", на улица "Дунав" в Гоце Делчев.

Обраното семейство изпадна тогава в пълен шок, след като разбра за липсата на 1 600-те лева, които били кътани за покриване на остатък от ипотечния кредит за къщата им.  

За да освободи от ипотека дома си, Кезим Ролев, малко преди кражбата на парите, теглил друг кредит, коментираха възмутени местните жители на Дебрен, които остро осъждат кражбата и Исмет Купенов, известен с прякора си Шарланева глава.

"Това е безсрамна и нагла постъпка. Да обереш един от най-бедните хора в селото, с когото по цял ден си заедно и делиш трудностите на животновъдния бранш, е повече от нечовешко", възмущават се дебренци с надежда разследващите да помогнат на Кезим Ролев да си върне откраднатите пари и злосторникът, убил шестте овце и петте му кучета пазачи на стадото, да бъде наказан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK