Велопоход организираха учители и ученици от Абланица под мотото „По-чиста вода, по-добра работа“

Снимки: Личен архив

Под мотото на Световния ден на водата „По-чиста вода, по-добра работа” ученици и учители от елитното училище в хаджидимовското село Абланица „СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, организираха мащабен велопоход до големия водоем край селото.

Основната цел на мероприятието бе, да се акцентира върху усилията на частния сектор да се впрегнат за осигуряване на универсален достъп за прясна и чиста вода и да се отговори на предизвикателствата, с които работниците се сблъскват в секторите, свързани с управлението на водите.

Другата цел на проведения вело поход от учителите и учениците  от  Абланца, бе да се привлече вниманието на цялата общност върху  опазването и пестеливото използване на водата в селото.

В колопохода се включиха ученици от трети до десети клас, които преминаха предварително през инструктаж от служители на РУ Хаджидимово, които осигуриха и охрана на колоната от велосипедисти за тяхното безопасно предвижване до водоема извън Абланица.

Организатори на емоционалния велопоход бяха Незред Панева старши учител по физика, астрономия и човекът и природата и членовете на постоянната училищна комисия по безопастност на движението, защита при бедствия аварии и катастрофи, Джейхан Узунов и Юлвие Гърбева.

Свидетели и съпричастни към мероприятието на учениците и училите станаха жителите на Абланица, които с интерес се запознаха със значението на мотото на колопохода и бурно аплодираха колоездачите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK