В навечерието на 2016 г. млад бизнесмен от Абланица направи дарение на Защитеното жилище в Марчево

Снимки: Infomreja.bg

Млад бизнесмен от хаджидимовското село Абланица часове преди настъпването на новата 2016 година направи от свое име и от името на работниците си невероятно дарение за обитателите на Защитеното жилище в гърменското село Марчево.

Преди седмици работещите във шивашкия цех на Нихат Терзиев от Абланица се събали и решили тази година да се откажат от новогодишния си банкет и с парите, заделени за него, да направят дарение за 8-те млади хора с умствена изостаналост, ползващи услугите на социалноот заведение в Марчево. 

"От директора на Защитеното жилище Олег Милев разбрах, че осемте момчета и момичета нямат в спалните си помещения гардероби, в които да прибират личните си дрехи. Затова решихме именно това да им подарим за Нова година", разказа Нихат Терзиев.

Днес през по голямата част от деня той и негови близки монтираха гардеробите, а осемте младежи се спряха да прегръщат всички и да се радват на новите си придобивки. "Имахме наистина голяма нужда именно от такива гардероби, защото досега децата нямаше къде да прибират и подреждат дрехите си, които редяха по столове и легла", коментираха от персонала.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова, която се оказа най-честият и любим гост за осемте младежи, дойде специално, за да се запознае с дарението и да благодари на Нихат Терзиев и неговите служители за благородната им инициатива, с която истински се зарадваха както момчетата и момичетата от Защитено жилище, така и целият персонал.

„Искам да призова хората от бизнеса в региона да погледнем колкото се може по-сериозно и отговорно към нуждите на хората в неравностойно положение, защото те са част от нашето общество. Надявам се след празниците да подемем заедно инициатива за създаване на фонд за подпомагане на деца, младежи и възрастни хора в риск, настанени в институции, защото, вярвайте ми, просто си струва и е много човешко за такава кауза човек да се лиши поне от една ненужна прищявка, за да купи поне малко радост на нуждаещите се от нашето внимание. Пожелавам на всички колеги, приятели и роднини здрава, мирна, щастлива и изпълнена с много доброта 2016 година", сподели още Нихат Терзиев от Абланица.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK