Красив двубой по борба проведоха учениците от Дебрен и Абланица

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Отличната организация на домакините от ОУ „Св. Климент Охридски” –с. Дебрен бе предпоставка за красивия двубой между отборите по борба в училищата в Дебрен и Абланица. Двата отбора представиха отлично подготвени и заредени с енергия и воля за победа борци, в които участват ученици от 1 до 8 клас.

Участваха около 60 състезатели от двете училища и се проведоха 27 двубоя. Присъстващата от двете села публика бе въодушевена от уменията на децата, от стремежа им да победят и от чистата и спортсменска игра.

Двата отбора са създадени от съвсем скоро, но състезателите показаха много добри качества. Клубът по борба в ОУ „Св. Климент Охридски” –с. Дебрен е създаден по проект „Успех” и функционира от началото на месец ноември 2012г. с ръководител Исмет Панев, а отборът на СОУ-Абланица е учреден през януари 2013г. с ръководител Шезаи Юруков.

Въпреки това настоящата среща между отборите е вече втора поред, като първата бе проведена в прекрасния новопостроен физкултурен салон в Абланица. Спортната зала в Дебрен също предлага много добри условия и е изградена изцяло с доброволен труд на педагогическия персонал.

И двата отбора са доволни от представянето си и заявиха готовността си за следващ двубой в Абланица. Прави чест на ръководствата на двете училища за подкрепата, която оказват за развитието на спорта и популяризирането на свободната борба, която е традиция и в двете села.

 

КОМЕНТАРИ

Mehmed Gavazov23:56 - 23.03.2013
Dobar material:-pozdravi za avtora.Hubava sportna zala-pozdravi na direktora i uchitelskiqt kolektiv.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK