Учители от Първо ОУ - Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

Снимки: Първо ОУ

Старши учителите от Първо ОУ „Св. св.Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Ангелина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заедно с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за втора поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически форуми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мотото „Иновации в обучението и познавателното развитие” в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за българското образование събитие бе организирано за 9. поредна година от списание „Образование и технологии” с подкрепата на община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои доклади с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно приключиха международния проект по програма „Еразъм +“ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята двугодишна работа по проекта „Next step of social lifе learning through English”.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗВИТИЕ“ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификацията на педагогическите специалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професори, и тази година бе изключително голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от цялата страна, разказаха учителите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че организаторите на голямото образователно събития са успели и тази година да съберат на едно място преподаватели от различни висши и водещи училища в страната, за да намерят допирни линии между теорията и практиката. Демонстрирани са били нови приложения на съвременни технологии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни педагогически подходи и методи на обучение.

„Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая“, коментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бургас.

„България разполага с огромен потенциал от учители, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образователната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъснато да повишават квалификацията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогически специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят младите колеги професията учител да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен13:47 - 07.09.2018
И какво като са били.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK