Красимир Матаров показва „Макросвят“ в АУБ

Красимир Матаров, снимка: личен архив

Фотографът Красимир Матаров, носител на множество награди от национални и международни конкурси, ще представи „Макросвят“ в Американския университет в България. Идеята на автора е да покаже свят, съществуващ паралелно с нашия, но тъй като неговите обитатели са твърде малки - остават незабелязани от нас.

Матаров определя своите снимки като художествена или макро фотография. Откриването на фотоизложбата му „Макросвят“ е днес от 17:30 ч. в Централната сграда на Американския университет в България.

Красимир Матаров печели 1-во място в конкурса Sony World Photography Awards 2013, 1-во място в международния конкурс по фотография “MILSET”, 1-во място в конкурса на списание GEO „Местата които светът трябва да види“. Признат е и печели награди от Фотоакадемика, National Geographic и други.

Красимир Матаров  участва в много изложби, като „Дни на предизвикателствата“ - 2010 и 2013 г., „България – атрактивна туристическа дестинация“ - 2010 и 2013г., „Месец на фотографията“ - 2012 и 2013 г. и други. Негови снимки са излагани в Национален музей в София, както и в Лондон, Люксембург и Братислава.

Красимир Матаров публикува снимки в български и чуждестранни сайтове за фотография, има и своя фейсбук страница. Участва в майсторските класове по фотография на Световната фотографска организация (СФО) съвместно със Sony Лондон. Има публикувани снимки в Списание 8, Фото мания, Усури, GEO и National Geographic.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK