Красимир Каракачанов: Дълбок поклон пред героизма на Левски!

Днес се навършват 183 г. от рождението на Васил Левски

Уважаеми българи, 

Днес се навършват 183 г. от рождението на Васил Левски, които години ни делят от онзи топъл юлски ден в гр. Карлово, когато на 18 юли той поема първата си глътка въздух и озарява лицето на майка си Гина Кунчева.

Расте в трудни и размирни времена, бори се с несгодите в живота, за да израсне по-късно като един от най-великите български революционери, създател и организатор на Българските революционни комитети в цялата страна.

Преоблечен като въглищар, турчин и какъв ли още не, той се присъединява към турските потери, които го търсят, и така остава незабележим сред враговете си, за да достигне по-късно до времето, когато дава причастие на поп Тодор с думите: „Всичко което съм сторил, сторих го за Отечеството.”

Такива дни като този от националния ни календар ни обединяват и сплотяват и ни правят още по-силни от всякога. Те никога не се забравят.

Първородният син на Иван и Гина Кунчеви от малкия градец Карлово придоби облика на икона и се оказа мъдрецът и геният на революцията в България.

Тук е моментът, в който Левски поведе народа ни напред по пътя към освобождението и тук ние, българите, преоткрихме апостолската му магия и обаяние, на всеотдайност, честност и борбеност, които се предадоха на този истински българин и го превърнаха в борец.

И докато свят светува и докато България я има, Васил Левски ще бъде нашият неувяхващ идол и нашият пример за достоен живот.

Дълбок поклон пред  неувяхващата му памет!

 

Красимир Каракачанов

Министър на отбраната и лидер на ВМРО

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK