Борисов: Служебно правителство е абсурд

Снимка: БГНЕС

Коалицията се запазва до края на мандата

На Коалиционния съвет обсъдихме обстановката в страната. Обединихме около няколко решения,  заяви Валери Симеонов след Съвета.

1. Коалицията запазва стабилността си и в този състав ще продължи до завършването на мандата.

2. Решихме, че най-сериозният въпрос е в началото на седмицата – обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие.

По въпроса за кадровите промени в кабинета – ще попълним състава след вота на недоверие.

Красимир Каракачанов бе лаконичен и каза: Вотът няма да мине, но промени ще има!

Думите на Борисов бяха:

България е правова държава. Депозирани са оставките на министрите. Имат подкрепа и всеки един от тях е свършил значими неща за България. Всичко, което са свършили, с подбрана тактика се привързва към Пеевски и ДПС с любеното съдействие на хората от градската десница, които от вчерашните СРС-та са управлявани от „Фейсбук“. Христо Иванов ми е написал „Чакам документите на Лукоил“. Аз ще ти ги дам, но като министър… Тази евтина политика в момента е да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота. Горестно е, че БСП иска вота, мотивите им са изсмукани от пръстите.

Премиерът даде пример с водната криза в Перник и това, че управляващите са се справили с нея, а не БСП.

Предстоят тежки месеци. Броят на починалите се вдига. България отрече пандемията. Като гледам лицата на протеста, не си представям държавата да бъде управлявана и от такива хора, тя ще катастрофира мигновено, защото те са управлявали, ние видяхме какво могат.

Не е по силите на партия или коалиция да проведат държавата през това бурно море. Разделение в тази криза, значи да падат правителства.

Служебно правителство е абсурд, тогава протестът ще се подмени с наш протест. Защото на този президент незрял, или както го нарекоха Фигурант, на който Шиши му реди кабинета, нямаше протест. Тогава Христо Иванов не излезе да пита „Ама как Шиши?“, а излезе и сочи моите министри. Как Шиши нареди зависимостта от Радев от Пеевски. Вижте как е бил съставен кабинета, това не е ли зависимост, каза Борисов, визирайки Пеевски.

Ние с патриотите се скарахме, но сега се разбрахме, че трябва да си мерим приказките. Ще направим огромен ремонт на кабинета.

Трябва да  мислим в чии ръце ще гръмне кризата. Няма значение кой ще е, да не би да е удоволствие да си премиер. Кой на площада е по-опитен от нас?!

Вчера ми се обади президентът Първанов, навремето не се обичахме, но той ме канеше и сядахме и обсъждахме назначения, за да са спокойни всички. „Моята кариера така почна“, каза ми Първанов.

Ние имаме пълна подкрепа от всички държави за това България да влезе в чакалнята.

И Фигурната излиза да ми дава оценка с обидни епитети. Видя се мафията кого управлява с смс-и, каза Борисов по отношение на Румен Радев.

С Коалиционните ни партньори съм съгласен, че на вота ще покажем, че коалиция има и тогава опозицията да каже как да минем през медицинската и политическа криза. А Христо Иванов също да каже, или само върши черната работа на БСП. Днес нямат ли интерес да пият кафе, да се къпят на „Росенец“, или са медийни акции.

Отивам да върша работа!, завърши премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK