Община Сатовча събра 54 500 лева на благотворителната си кампания

Снимки: Община Сатовча

За осми пореден път жителите на община Сатовча показаха своята съпричастност към кампанията, организирана от община Сатовча за набиране на средства за децата сираци и деца с увреждане до 16-годишна възраст. Заключителната вечер се състоя на 22. декември.

Идеята на кампанията е децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, е да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с уврежданe до 16-годишна възраст.

Тази година организаторите постигнаха невероятен успех и събраха сумата от 54 500 лева, която сума ще бъде предоставена до Нова година на 94 деца сираци и деца с увреждане, от които 6 абитуриенти.

Активността на учениците от училищата в Кочан, Слащен, Вълкосел и Сатовча беше много висока и похвална. Съпричастност показаха и много местни бизнесмени,  общински съветници, кметове, служители и общественост, които се отзоваха на призива за финансово подпомагане и се включиха активно в кампанията.

Благодетели на кампанията участваха и в импровизирания търг на артикули изработени от децата в детските градини и училищата на община Сатовча. На търга се наддаваше и за картини от пясък и маслени бои дарени от местни художници - Али Скендеров от Кочан и Денис Влайков от Сатовча и Зана Джинджи от Слащен, дърворезба - дарение от местен дърворезбар- Ахмед Избищалиев, макет на селска къща – изработена от ДГ - Слащен, китеник – дарение от Албена Пашова, футболна тениска на ПФК „Лудогорец“, предоставена от местен футболист – Камен Хаджиев, календар на ПФК „Левски“, предоставен от местен играч на „Левски“ – Мики Орачев, старинно гърне за варене на дъвка предоставено като дарение от Звезделин Влайков, къщички за птици избаротени от учениците Алис Катучева и Алиджан Хаджиев от село Кочан, много кулинарни творения от Слащен и Вълкосел, както и други дарения в полза на благородната кауза.

Присъствието на толкова много благодетели на заключителната вечер и подкрепата, която оказват на децата на община Сатовча, са безценни. Действия, достойни за уважение и преклонение, с огромна благодарност коментира кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов: „Това ни прави все по-уверени в инициативата да организираме благотворителни кампании и все по-уверени да очакваме подкрепата Ви“.

„Това, което правим за нашите деца, не може да бъде измерено в думи, защото усмивката на детското лице и топлото отношение към наранените от съдбата хора са неизмерими в материално отношение. Нека тези наши дела бъдат малкият подарък за децата на Сатовча в празничните дни. Макар и скромни дарове, радостта и топлото отношение са безценни. Нека им дадем нашето приятелство, милосърдие и обич. Нека им покажем, че заедно можем всичко. Нека им вдъхнем надеждата и вяра в доброто, че утрешният ден може да бъде по-хубав и по-добър“, каза още Мименов. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK