Красимир Герчев с приз за евросредства, Москов по гласове след Фандъкова

Красимир Герчев, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е носителят на наградата "Кмет на годината 2013". Призовете в първото издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, бяха връчени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена, където в момента се провежда деветата годишна среща на местните власти.

Отличия от конкурса "Кмет на годината" получиха градоначалниците на Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Разград, Стара Загора и Неделино. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории на конкурса бяха всички 264 управници на общини в страната. Самите те имаха право да участват в гласуването, което определи победителите.

Кметът на Бургас Димитър Николов получи наградата в категорията "Успешно привличане на инвестиции".

Като първи в "Успешно усвояване на евросредства" градоначалниците поставиха кметът на Разлог Красимир Герчев.

Признанието "Благоустрояване на градска среда" заслужи кметът на Шумен Красимир Костов. Отличието в категорията "Развитие на туризма" бе връчено на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Добрич бе удостоен с наградата за "Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца". Приза получи кметът на града Детелина Николова.

Вотът на градоначалниците постави кметът на Крумовград Себихан Мехмед на първо място в категорията "Опазване на природата". Призът "Поддържане и развитие на спорта в града" бе отреден на Денчо Бояджиев, кмет на Разград.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов пък се нареди по брой гласове непосредствено след столичния градоначалник Йорданка Фандъкова.

Титлата "Кмет на гражданите" си поделиха управниците на Стара Загора и Неделино. Това беше единствената категория, в която гласуването беше отворено за всички граждани.   

Големите победители в първия по рода си конкурс "Кмет на годината" получиха специално изработени кристални статуетки, както и грамоти.

"За съжаление не можем да наградим всички 264 кметове в страната. Всеки един обаче заслужава признание, защото вие сте тези, които сте близо до хората, знаете техните проблеми и търсите тяхното решение", отбеляза в словото си изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов.

"България не е жълтите павета. България сте вие. Най-важната институция в страната е българският кмет и ние трябва да се стремим да я съхраним", обърна се той към градоначалниците, като подчерта, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на кметовете за цялостното управление на страната.

Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK