Красимир Георгиев: Проектът за зелена среда в Дупница не е провален

снимка: Община Дупница, архив
Зам.-кметът на община Дупница Красимир Георгиев обяви, че проектът „Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница” не е провален. Изказването му беше провокирано от декларацията на БСП-Дупница от 30 януари 2014 година.
 
„Да, действително е имало случаи, като цитираният от БСП-Дупница, при които обществените поръчки са били оспорвани пред Комисията за защита на конкуренцията, но след предприемането на съответните мерки обществените поръчки и проектите са били осъществявани успешно. Нямаме съмнение, че такъв ще бъде и крайният резултат относно проекта “Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница”, уточни Георгиев.
 
По негови думи договорът между Община Дупница и управляващият орган Оперативна програма “Регионално развитие” е до 25 януари 2015 година, т.е. проектът следва да бъде изпълнен до въпросната дата.
 
Освен това кметството в Дупница има възможност да удължи проекта с 6 месеца, т.е. до 25 юли 2015 година. Единственият проблем, свързан с този проект, е прекратената процедура за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности, което се наложи заради обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. Община Дупница е предприела необходимите действия. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK