Мая Манолова: Готови сме на разговори с ДаБГ и ИТН. Искаме справедливост!

Снимка: Кадър bTV

„Ние идваме, за да достигнем до всяко ъгълче, което да осветим!“

Задачата ни е да изпълним волята на българите. Решихме да заменим името си, защото призивът „Мутри вън“ не е достатъчен да ги изгоним от живота на българите, мутрите са добре окопани във всички власти след управлението на ГЕРБ. Те ще предизвикат катаклизми. Ние сме решени да осветим процеса и затова „Ние идваме“, за да изгоним мутрите. Даваме си сметка, че мутризация не трябва да има. Нищо няма да ни спре да се върнем на площадите, ако в тази сграда се извърши подмяна. При първият знак ние идваме обратно на площадите.

Това заяви председателят на парламентарната група на „Изправи се.БГ. Ние идваме!“ Мая Манолова в декларация за откриването на първото заседание на 46-ото Народно събрание. 

Хората очакват да се обединим и да извършим позитивна трансформация. Ние не договаряме постове. Отговорността е на ИТН. Честито на ИТН! Вашата победа над ГЕРБ поставя край на 12-годишна хегемония. Готови сме на разговори с ДаБГ и ИТН. Искаме справедливост!

Предлагаме Комисията по ревизия да продължи и в този парламент. Готови сме да участваме в провеждането на истинска съдебна реформа и модернизация. Европейският доклад е поредният документ, който подлага на тежка критика съдебната система и властта на гл. прокурор. Днес внасяме искане за отстраняването на Гешев и създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие над протестиращите и употребата на СРС-та. Ние идваме, за да достигнем до всяко ъгълче, което да осветим!“, каза Манолова.

От ПГ внасят и проект за преизчисляване на пенсиите. „Готови сме да представим плана ни за подкрепа на бизнеса. Средствата не може да са в чекмеджето. Подготвили сме над 20 законопроекта – за личната помощ, за ЧСИ-тата, за подкрепа на семействата и деца и др. Готови сме да отстояваме европейските ценности! Ще положим всички усилия Планът за възстановяване да се реализира в полза на всички!“, посочи тя.

“Промяната е необратима, но ако само сме единни! Ако не сме, ще допуснем в съдбата на България да се върнат провалилите се от ГЕРБ или ДПС. Ако някой се обърка, че тук сме за социален експеримент или за телевизията, или за реалити формат и Фейсбук република, ние ще излезем на площадите и ще протестираме. Ще преминем в обсада към всяка политика на статуквото, която ни тласка към нови избори! Никакви кюлчета и чекмеджета няма да има! Хората наказват на изборите всеки с чекмедже и пачки, откраднати от народа! Ние идваме от комфорта на улицата и ще сме там, ако този дневен ред се измести от дневния ред на парламента!

Обещаваме, че този път няма да има трети избори! Ще поемем отговорност! Да живее народът на България!“, завърши словото си Мая Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK